tirsdag 22. desember 2009

Tusen takk til alle bidragsytere!

I dag, på selveste bitte lille juleaften, var Jon Kåre, Anne Lise, Ammun og Guro på tur for å kjøpe julegave til sykehuset. Dagen startet tidlig med en god frokost før vi satte kursen mot sentrum for å ta ut penger. Det skulle vise seg å ikke være så lett som først antatt. I alle minibanker hvor vi visste det gikk an å ta ut større beløp ble kortet gjentatte ganger avist. Kjempestart på dagen! Etter nærmere en times jakt, bestemte vi oss for å ta ut et mindre beløp og sette kursen mot Kariakoo, et stort markedsområde hvor vi skulle kjøpe myggnett. Det var lettere sagt enn gjort. Vi hadde peilet oss inn på små nett med strikk i kanten, noe som viste seg å være umulig å finne. Vi valset rundt en god stund blant jalla julepynt, stoffer, klær, biler og mennesker. Det er vanskelig å beskrive den atmosfæren som er i Kariakoo, kaotisk, høylytt men dog litt sjarmerende.

Når klokka dro seg mot tolv, begynte det å bli en god stund siden frokost og gjengen begynte å bli sultne. Utvalget av brukbare matsjapper er ikke akkurat overveldende men Ammun fant Tarim restaurant hvor vi fikk kjøpt oss noen pannekaker eller chapati som det heter her nede. Guro og Anne Lise var en smule skeptiske, det så vel ørlite granne shabby ut, men sultne var vi og siden det kunne være lenge til neste mulighet tok vi sjansen. I skrivende stund har ingen enda blitt syke. Maten fikk vi med oss i papirposer, bokstavelig talt. To A4 ark med skrift teipet sammen!! Det ene arket kunne faktisk ligne en vurdering av en skoleelev. Man tager hva man haver.

Null myggnett og vi satte kursen mot lakenbutikken. Det lå et stykke unna så vi hyret en taxi og snirklet oss gjennom trafikkaoset. Fletting er ikke et kjent begrep i trafikken her nede, for å si det pent. Jakten på større beløp fortsatte og vi måtte innom ikke mindre enn en 5-6 minibanker før vi fikk tatt ut det gylne beløp av 1 500 000 Tsh. Når de største sedlene de har her er 10 000 kan dere jo selv tenke dere hvordan bunkene med penger så ut.

Vel framme på lakenbutikken forlangte vi laken for 850 000 Tanzanianske shilling (Tsh), som tilsvarer ca 4000 norske kroner. 10 bunker med 20 laken a 2,5 m x 2,5 m tar litt plass i bilen kan man si.(se bilder). Fornøyde setter vi kursen mot sykehuset for å donere bort lakene. Sjefen på neonatal (avdelingen vi har vært på) trodde ikke på Jon Kåre da han sa hvor mye vi hadde kjøpt og fikk nesten sjokk da vi kom bærende inn med bunkene våre. Både hun og sjefen for hele bygget(mor og barn bygget) var veldig glade for det vi hadde kjøpt. Vi nevnte at vi hadde vært og sett på myggnett og de sa at vi bare kunne kjøpe de vi hadde sett i Kariakoo, og de kunne trenge enda flere laken. Sa da satte vi kusen mot Kariakoo enda en gang og fikk kjøpt nett, og laken for enda 500 000 Tsh.

Til sammen fikk utgjør det vi har kjøpt 1280 laken og 140 myggnett. (etter at de er delt opp!)

800 smålaken og de 140 myggnettene skal gis til Neonatalavdelingen, mens de resterende lakene skal fordeles til andre avdelinger på bygget etter som de trenger.

De viste stor takknemlighet og vi vet at det vi har kjøpt kommer til nytte. Tusen takk til alle bidragsyterne, dere har gjort livet litt bedre for de søte små. Bilder følger også denne historien så sjekk de ut - disse maa komme en annen dag, siden vi har litt problemer med nettet idag.

Igjen, tusen takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar