tirsdag 22. desember 2009

GOD JUL !

Kjære alle der hjemme!

Her går det nok ikke en dag når det nærmer seg jul uten at dere blir ofret en tanke! Seinest i dag når Anne Lise og Guro var på vei til julehandelen så snakket de om hva de savner ved desembermåneden som vi ikke får her, så familien Baksås og Sørensen kan nok være rimelig sikre på at de får ha jentene hjemme i jula i årene framover!! Det gjelder vel kanskje også de andre her, men vi legger inn alle gir for at det skal bli best mulig her nede  Viftesjuka har rammet fire av gjengen, så det har gått mye i hoste og snørring i det siste, men nå virker det som de er på bedringens vei. Og det passer veldig bra for alle må ha smakssans når vi skal spise pinnekjøtt, ja dere leste rett PINNEKJØTT, på juleaften. Brakt helt fra Norge sammen med masser av kjøttpålegg, så vi skal nok ikke sulte i jula. Tusen millioner takk til Per Teodor (Torhilds kjære) som tok med denne gledelige overraskelsen. I tillegg har vi en pose julemarsipan til dessert og risengrynsgrøt til formiddagen og ikke nok med det, når klokka nærmer seg 10.55 så sitter gjengen benket foran tv’n med Tre nøtter til Askepott på skjermen (julegave fra vår kjære medstudent Hildegunn, vi gleder oss) !
Nesten som jul hjemme, men bare nesten….

Praksis er snart over. I dag hadde vi en kort tur på akuttmottaket da fire av seks måtte takke for seg etter forholdsvis kort tid på grunn av denne viftesjuka. Men vi fikk da et lite inntrykk av hvordan det fungerte, og tror vi alle kan skrive under på at det er rimelig stor forskjell. Det nåværende mottaket er i inngangspartiet på pediatribygget. Der blir de tatt i mot og rangert etter alvorlighetsgrad og de mest alvorlige tilfellene kommer inn på et passe stort rom som er rimelig trangt for nærmere undersøkelse. Her sitter det en tre fire leger på en pult og i tillegg er det en to tre sykepleiere, og selvsagte en tre fire senger. Fascinerende nok satt den ene legen og leste avisa, mens en undersøkte en pasient og en skrev noen papirer. De har fått en ny avdeling som forhåpentligvis snart er innflyttingsklar, sånn at de får litt bedre plass.

I løpet av de siste par ukene har vi fått oss to svenske venner, Frida og Zara. De er for å jobbe som frivillige. Så vi har hengt litt på stranda med de og fått lufta oss litt etter mørkets frambrudd. Det er jo ikke så skummelt når man holder sammen så nå har vært fælt så flinke til gå ut. Vi har blant annet vært på beach party, og det var en stor hit blant norske studenter. Godt drikke og godt selskap og dansbar musikk, da var alle fornøyd! I helga var vi ute å spiste middag etter vi hadde brukt en hel dag på å skrive på oppgaven som i skrivende stund snart er ferdig. Så vi spaserte ned til en restaurant rett nede i gata, vi kaller den fotballpuben, og satset på å få et bedre måltid. Det fikk vi, sikkert fordi vi inntok måltidet på parkeringsplassen!!! Det skulle nemlig være en tilstelning i deler av restauranten så vanlige gjester ble pent henvist til bord på parkeringsplassen. Men det er nå sånt det blir gode historier av så vi spiste turens hittil beste pizza. Etterpå var vi på the villiage museum og så på tradisjonell dans. De kunne sannelig vrikke på både hofter og rumpe og turna i alle bauer og kanter. Noen av oss, la meg spesifisere, Ida, Guro, Jon Kåre og Anne Lise var til og med å svingte seg på gulvet, under selve showet! Jada, vi fikk vist våre flotte trinn, og til stormende jubel fra sidelinja.

Lørdag hadde vi et lite snertent vorsspiel på takterrassen med svenskene, og noen av deres afrikanske venner, så vi plutselig kom var vi veldig mange, men så tasset de innover mot staden og noen av oss reiste opp på village museum og danset oss inn i de sene nattetimer. (det var faktisk bare Guro og Ida som holdt ut så lenge, men som sagt, det er nok denne viftesjuka).

I morra skal vi reise ut å prøve å kjøpe laken og myggnett til babyavdelingen for pengene vi har samlet inn. Hvordan historien ender kommer i neste innlegg.

Nå nærmer det seg kveldsmattider og dusj. Ida, Jon Kåre, Mari og Anne Lise sitter og pusler med finpussen på oppgaven, Torhild koser seg med besøk og jeg (Guro altså) sitter å leker forfatter her på sidelinjen. Titter bort på juletreet som står i hjørnet og gleder meg til vi skal pynte det på lille juleaften, etter vi har vært i Mwenge og fått stelt negler og gjort de siste innkjøpene. Og det viser seg faktisk at vi har en cd med julesanger her nede, og det skal bli stas å sette på onsdag kveld når vi skal la julefreden senke seg over huset i Dar.

Til slutt vil vi ønske alle våre trofaste følgere en riktig god jul og et godt nytt år!!!


Juleklemmer fra Ida, Jon Kåre, Mari, Torhild, Anne Lise og Guro.

Vi hører rykter om hvit jul hjemme
Men kan dette stemme?
Vi er varme og svette,
Men Rehema gjør oss mette!

Rasta har Guro og Torhild fått,
Noe som er ganske rått!
Vi har også fått litt farge på kroppen,
Noe som var bra for den vinterbleike skrotten!

Jon Kåre overlever jentenes mas,
For han er jo ganske glad i fjas!
Per Teodor er nå kommet på besøk,
Han er sikkert glad i løk.

På samme rom bor Anne Lise og Mari,
Men vi får være med på deres safari!
Ida tror hun er løyen,
Men det er hun ikke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ps: i skrivende stund er jon kaare, guro og anne lise ute aa handler lakner og myggnett for pengene me har samla inn, men myggnett var visst noe vanskelig aa faa tak i, faar hore naar dei komme him ka som blei enden paa visa :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar